7 zaujímavých miest v Bratislave, ktoré sa určite oplatí navštíviť

Jesenné počasie znamená aj nové možnosti aktívneho pohybu, spoznávania či kultúrneho vyžitia. Vybrali sme pre vás TOP 7 MIEST v Bratislave, ktoré sú aj v zime ako stvorené na aktívne trávenie času s kamošmi alebo trebárs s kolegami na teambuildingu.

 

 

1. Cvič a tancuj kedykoľvek – s trénerom či bez

Zdieľané coworkingové priestory sa u nás tešia čoraz väčšiemu záujmu. Sú skvelou voľbou pre freelancerov, menšie pracovné kolektívy, ale nájdu sa aj v rámci korporátov. Jednu z dvoch sál na bratislavskom nábreží Dunaja si jednorazovo alebo pravidelne môže prenajať ktokoľvek, nielen profesionálny lektor či tréner. Využitie sál je prakticky neobmedzené. Sú skvelé na crossfitové tréningy, jogu, zumbu, spoločenské či skupinové tance, ale aj na divadelné skúšky, photoshooting, natáčanie videí či online tréningy. Výbornú pridanú hodnotu štúdiu wemove dodáva nielen úžasná lokalita v Starom meste ale aj skvelé zázemie so sprchami, parkovanie zdarma a kaviareň na prízemí. Na prenájom slúži rezervačný systém, v ktorom si jednoducho vyberiete deň a čas, na ktorý si chcete sálu rezervovať.

 

 

 

 

 

 

2. Veda hrou

„Veď to nie je až taká veda“, poviete si možno pri návšteve centra Aurelium. Toto zážitkové centrum vedecké záležitosti podáva tak, že ich poľahky pochopíte aj bez titulov pred a za menom. A čo je najlepšie, spoznávanie vedy je tu fakt zábava. Zaujíma vás mechanika, termika, robotika? Alebo vás skôr fascinuje magnetizmus a základné fyzikálne javy? Skočte si do Aurelia a určite neoľutujete.

 

3. Kto hľadá, nájde

A ak si hľadanie vyslovene užívate, geocaching je pre vás aktivita ako vyšitá. Jej pointou je hľadanie takzvaných kešiek, malých krabičiek, ktoré geocacheri umiestňujú na miestach od výmyslu sveta. Aj tam, kde to naozaj nečakáte. Ak sa vám myšlienka geocachingu pozdáva, môžete hneď aj začať. Stačí, ak máte akýkoľvek smartphone s GPS a bezplatne si vytvoríte konto na stránke www.geocaching.com Tak do hľadania, priatelia!

 

4. Zatancuj a zaspievaj si so známymi umelcami

Ťahá vás to k umeniu, tancu, spevu alebo herectvu? Všetko to nájdete pod jednou strechou, v Dome umenia RDS Art Group. Vybrať si môžete zo širokej ponuky tanečných hodín a cvičení od ranných až do večerných hodín. Vďaka fúzii s Muzikálovou Akadémiou si môžete vyskúšať aj hodiny herectva a spevu pod dohľadom profesionálov. Najnovšie sa viete prihlásiť aj na kurz dabingu. Pre manažérov či všetkých čo majú problém s trémou ponúkajú aj hlasový koučing. O úspechu akadémie hovoria aj zvučné mená absolventov ako Nela Pocisková, Patrik Vyskočil či Alžbeta Bartošová.

 

5. V lone prírody s krásnym výhľadom

Máme pre vás tip na víkendový výlet, ktorý spája históriu s prírodnými krásami okolia Bratislavy. Začneme na hrade Devín, ktorý ponúka výhľad na sútok Dunaja a Moravy a krásnu prírodnú scenériu. Prehliadku samotného hradu si určite nenechajte ujsť. Stojí za to. Z Devínu sa môžete lesným chodníkom presunúť na známy pieskovcový kopec pochádzajúci až z treťohôr -  Sandberg. Za návštevu ale určite stojí aj výhľad z rozhladne na Devínskej kobyle či neďaleká bývalá raketová základňa.

 

6. Motokárová dráha Kart-1

Pamätáte si na markízackú televíznu reláciu Pevnosť Boyard? Súťažili v nej päťčlenné tímy, ktoré museli spolupracovať a prekonávať rôzne prekážky. Na podobnom princípe funguje aj zábavný park Team up. Skvelé miesto pre tembuildingy alebo skupiny ľudí, ktorí sa chcú zabaviť a zároveň si poradiť so zaujímavými výzvami. V ponuke je niekoľko úrovni náročnosti a aktivity sú ideálne pre tímy zložené z 3 až 5 členov.

 

 

 

7. S vetrom o závody

 

Patríte medzi milovníkov behu, no v zime sa tohto koníčku vzdávate? Pritom aj beh v zime má svoje čaro a je zdraviu prospešné. Skús vymeniť svoj tradičný bežecký okruh napríklad za Horský park. Je to ideálne miesto pre športových nadšencov, ale na svoje si tu prídu aj deti či psíčkari. Športovcov v parku čaká aj 242 dobre známych schodov, ktoré rozhodne dajú zabrať. A čo tak na beh zavolať aj kamoša či kamošku? Vo dvojici sa lepšie namotivujete a beh do schodov hravo zvládnete.